Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес изрази увереност, че звездата на "карамелите" Ромелу Лукаку ще остане в тима, независимо от думите на агента му Мино Райола. Импресариото, който от тази година работи с белгиеца, предизвика буря с думите си тази седмица. 

Нахаканият италианец обяви пред вестник в родината на нападателя, че "ако бях по-рано агент на Лукаку, той дори нямаше да стъпи в Евертън" и впоследствие добави, че ще му осигури трансфер в някой от водещите европейски отбори. 

"Неговият агент казал нещо, а аз нямам намерение да се занимавам с агенти. Нямам понятие защо импресариото му говори подобни неща, не ми влиза в работата. Но аз съм спокоен за бъдещето на Ромелу."

"Лукаку е един от най-големите таланти във футбола и е само на 21 години. Обвързан е с нас за много време напред, така че аз съм сигурен за бъдещето му и знам къде ще играе той", сподели Мартинес пред вестник "Мирър". 

Лукаку е рекордната покупка на "карамелите", като за него бяха платени 28 млн. паунда на Челси през лятото. Белгиецът има 18 гола в 42 мача с екипа на мърсисайдци и въпреки че не бележи толкова, колкото в първия си сезон на "Гудисън парк", се утвърди като сериозна фигура за тима си.