Полузащитникът на Атлетик Билбао Оскар де Маркос е убеден, че неговият отбор ще препъне Барселона в третия кръг на Ла Лига, който ще се изиграе този уикенд.

До момента каталунците са перефектни с две победи от първите си два мача. Това сякаш не тревожи един от лидерите на баския клуб, който ще гостува на „Камп Ноу“ в събота.

„Ние сме уверени, че ще постигнем позитивен резултат на едно толкова трудно за гостуване място. Да спечелим срещу отбор от калибъра на Барса ще бъде дори още по-добре“, каза 25-годишният футболист.

„Според мен ставаме все по-уверени в себе си и ще влизаме във всеки двубой с мисълта за победа. Вече взехме точки от няколко важни срещи и ще се опитаме да го повторим. През миналия сезон в третия кръг трябваше да пътуваме до „Сантиаго Бернабеу“, трябва рано или късно да срещнеш големите. Няма как да знаеш дали моментът е най-добрият, но сега мислим само за мача в събота. Барса изисква много от теб. Ако нещата се развият добре, то е защото колективът е на ниво. Ако не успеем, ще коригираме нещата за следващите мачове, които са не по-малко важни“, допълни Де Маркос.