Двамата капитани на Барселона – Карлес Пуйол и Шави Ернандес са убедени, че могат да разчитат на издънка от страна на новия лидер в класирането в Испания Реал Мадрид. „Каталунците” пропиляха невероятно трите точки в снощния си двубой с Бетис и завършиха наравно 1:1, като така позволиха на „белия балет” да се изкачи на върха за първи път от година и половина насам.

Барса и Реал имат равни точки – по 66, но мадридчани имат предимство то преките сблъсъци.

„Ще им бъде много трудно да спечелят всичките четири мача до края на първенството,” заяви Пуйол след равенството на „Ноу Камп”. „Най-важното за нас е да останем сплотени и да играем в оставащите срещи като на финал.”

Шави потвърди думите на своя съотборник. „Може би фактът, че Реал вече са лидери ще им повлияе зле, тъй като ситуацията е нова за тях.”

„Предполагам, че първенството ще се реши в последния кръг. Остава да се спечелят 12 точки и все още могат да настъпят много обрати. За съжаление вече не можем да разчитаме само на себе си. Въпреки това, не сме загубили желанието си за игра. Създаваме ужасно много положения, просто не се възползваме от тях,” завърши испанският полузащитник.