Хърватският национал Иван Ракитич ще остане в Барселона и ще се бори за място в състава. Полузащитникът беше оставен извън групата при снощното равенство 1:1 в Примера дивисион срещу Виляреал, като не е играл в Ла Лига от 3 декември насам.

Той все пак беше в стартовите 11 при поражението с 1:2 от Атлетик в Билбао в турнира за купата на Испания през седмицата. 28-годишният хърватин беше титуляр в първите си два сезона след трансфера на "Камп Ноу" срещу 25 милиона евро от Севиля.

Той дори вкара първия гол при победата над Ювентус с 3:1 на финала на Шампионската лига през 2015 година. След привличането през това лято на Денис Суарес и Андре Гомес в полузащитата Ракитич постепенно загуби мястото си в състава.

В хърватското издание "Ютарний лист" се появи съобщение, че той е постигнал съгласие да премине в Манчестър Сити, който е воден от бившия наставник на Барса Пеп Гуардиола. Агентите на футболиста побързаха да опровергаят информацията.

"Повечето от новините в медиите не са достоверни, независимо дали става въпрос за Хърватия, Испания или Англия. Тези спекулации нямат нищо общо с това, че той не беше в групата за мача с Виляреал", заяви старши треньорът на каталунците Луис Енрике.