Футболистите на Барселона не са въодушевени от деветдневното турне на отбора в Азия. Защитникът Джанлука Дзамброта и неговият колега в отбраната на каталунците Лилиан Тюрам смятат, че този престой далеч от дома не е особено мъдър ход.

„По-добре щеше да бъде, ако бяхме си останали у дома, за да се подготвим наистина правилно за следващия сезон. Пътят, които ни предстой, е много и не е лесно за нас, играчите,” заяви Дзамброта на пресконференция днес.

Ден по-рано, Тюрам коментира въпроса: „Турнето няма да се отрази добре на подготовката на отбора, но това е начинът, по който се действа във футбола в наше време, всички големи клубове ходят на турнета.”

Някои от играчите на Барселона, включително и мегазвездата Роналдиньо разкритикуваха и миналата година турнето до САЩ и Мексико. Според тях именно тези две седмици са повлияли на слабото представяне през изминалия сезон, когато Барса не спечели нищо.

Шефовете на каталунците обаче твърдят, че този път са си научили урока и са планирали турнето много внимателно – за по-кратък срок и с по-малко ангажименти.

Утре Барселона заминава за Пекин и се връща в Испания на 11 август, след три приятелски срещи, играни в рамките на девет дни.