В Атлетико Мадрид също очакват с нетърпение Ел Класикото между Реал Мадрид и Барселона. Защитникът на „дюшекчиите“ Хуанфран разкри, че в неговия лагер ще са доволни от всеки един възможен развой на неделното дерби.

В момента Атлетико заема второто място в Ла Лига с 67 точки, като изостава с 3 от лидера Реал и води с точка пред третия Барселона. „Каквото и да се случи, ще ни е от полза“, заключи Хуанфран. „Важното е ние да печелим мачовете си. Дали ще бие Реал, или Барселона, или ще е равен – всеки сценарий е добре дошъл“, коментира испанският национал.

„Не казвам, че мачът трябва да свърши като предния (победа за Барселона – б.р.), но всеки резултат ще ни бъде полезен, ако спечелим последния кръг (когато Атлетико посреща Барселона – б.р.).

„Сигурен съм, че оттук до края на сезона ще ставаме единствено по-добри, отколкото сме били досега. След загубата от Осасуна хората побързаха да кажат, че сме били дотук. Кампанията ни зависи от победите, но мисля, че сега променихме общественото мнение. Много малко играчи са били в нашата позиция – да ни липсват толкова много неща, но да завършим сезона добре“, допълни десният бек на Атлетико.