Ръководните фактори в Атлетико Мадрид са изключително разочаровани, че изпуснаха нападателя Лаутаро Мартинес, който бе много близо до трансфер на „Уанда Метрополитано“, но в крайна сметка ще продължи своята кариера в Интер.

„Дюшекчиите“ бяха постигнали предварително споразумение с един от агентите на Мартинес още през миналото лято и се очакваше нападателят да стане част от отбора на Диего Симеоне през януари, когато падна и забраната на клуба да картотекира нови футболисти, която бе наложена от ФИФА.

През това време обаче Мартинес подписа нов договор със своя аржентински клуб Расинг де Авеянеда, в който освобождаващата клауза нарасна на 16 милиона евро. Това бяха първите сигнали към Атлетико Мадрид, че има нещо неуредено между клуба, футболиста и неговите представители.

Лаутаро имаше подписан ангажимент към Атлетико Мадрид, който само няколко месеца по-късно бе захвърлен в кошчето от неговия агент Роландо Сарате.

Проблемът е, че в Атлетико Мадрид бяха наясно, че нито играчът, нито неговите представители са изпълнили ангажиментите придобити в споразумениети, което бе сключено между двете страни, но в същото време испанският клуб нямаше как да търси своите права пред ФИФА, защото футболистът има действащ договор с Расинг до 2020 година.

Това на практика означаваше, че Атлетико Мадрид са се договорили с футболист, който има действащ контракт зад гърба на клуба му. В съда, в този смисъл, това дори би било контрапродуктивно.

Струва си да се припомни, че самият Атлетико Мадрид изобличи Барселона наскоро, след като директорът на каталунците Гийермо Амор публично обяви, че „блаугранас“ е в контакт с Антоан Гризман.

От Атлетико Мадрид се опитаха да финализират привличането на Мартинес още през януари, но срещнаха затруднения, които им показаха, че играта на нападателя и неговите агенти не е чиста. В крайна сметка аржентинският национал ще продължи кариерата си в Интер.