Бившият испански футболист Пелайо Ново почина на 32-годишна възраст, след като беше блъснат от влак в Овиедо. Испанското издание Diario AS съобщи, че Пелайо е бил прегазен от влак по линията, която покрива маршрута Овиедо-Сиеро в Ла Коредориа, и полицията в момента разследва инцидента.

Бившият футболист на Овиедо, Албасете, Eлче, Кордоба и Луго претърпя инцидент през 2018-а година, след като падна от третия етаж на сграда, поради което бе парализиран. Той прекрати кариерата си през 2018 година, когабо бе едва на 28 години.

От Реал Овиедо потвърдиха новината за смъртта на Пелайо и отдадоха почит към бившия полузащитник с публикация в социалните мрежи. Клубът запази и минута мълчание преди тренировката в сряда, за да почете Пелайо.

"С разбито сърце. Дълбоко съжаляваме за смъртта на Пелайо Ново, капитан на нашата Фондация. Семейство, приятели: ние сме с теб. Почивай в мир, Пелайо", гласи изявление.

Бившият халф започна кариерата си в родния клуб Овиедо, напредвайки през юношеските формации и в първия отбор. След това Пелайо премина в Елче и имаше периоди под наем с Кордоба и Луго. Кордоба също отдаде почит на своя бивш играч и поднесе съболезнованията си на семейството му.

"Дълбоко съжаляваме за смъртта на нашия бивш играч Пелайо Ново на 32 години". казаха от клуба. „Той винаги ще остане в паметта ни. Нашите искрени съболезнования на семейството и приятелите".

Настоящият шампион на Ла Лига Реал Мадрид също изрази уважението си в изявление в Twitter.

"Реал Мадрид дълбоко съжалява за смъртта на Пелайо Ново, бивш играч на Реал Овиедо, Кордоба, Елче, Депортиво Луго, ЧФР Клуж и Албасете, и желае да изрази своите съболезнования и обич към цялото му семейство и близки. Почивай в мир ".

Пелайо имаше кратък период с ЧФР Клуж, преди да подпише двугодишен договор с Албасете. Въпреки това кариерата му на играч беше доведена до преждевременен край през 2018 г. след падане от хотел, което го накара да бъде хоспитализиран за два месеца. Травмите на бившия халф означаваха, че той трябваше да прекрати кариерата си на 28-годишна възраст.

Въпреки това той смени фокуса си от футбола към тениса в инвалидни колички, достигайки до 12-то място в националната ранглиста.