Севиля оцеля в двубоя за Купата на краля, след като само за 36 минути срещу Атлетико Сиудад реализира четири гола, но получи цели два. Андалусийци победиха с 4:2 като гост, и си осигуриха добър аванс преди реванша. Маноло Хименес пусна силна единайсеторка, именно с цел да си реши нещата още в първата среща, но две попадения на Гийе Ролдан държаха на нокти Севиля известно време. Всичките шест гола в мача бяха реализирани през първото полувреме. Луиш Фабиано в 18-та и 20-та минута, а след това и Хесус Навас и Диего Капел бяха точни за Севиля.

Кике Санчес Флорес дебютира с победа начело на Атлетико Мадрид, за победата с 2:0 при гостуването на Марбея. Той даде почивка само на титулярното нападение Диего Форлан и Серхио Агуеро, но иначе използва всичките звезди на тима.

Трояно улесни задачата на „дюшекчиите”, като си отбеляза автогол в 18-та минута, а Макси Родригес даде по-солидна преднина за Атлетико в 83-та.

В друг мач за Купата на Краля, Рекреативо Уелва и Спортинг Хихон оставиха всичко за реванша, след като завършиха наравно 1:1.