След като в предния кръг Унирея Урзичени направи равенство с Щутгарт и записа историческа първа точка, сега дебютантът в Шампионската лига се подигра с Рейнджърс и го би в Глазгоу с 4:1.

Шотландците поведоха още във втората минута, когато Рикардо Гомес вкара първия от трите автогола в срещата. Ранното попадение настрои привържениците на Айброкс за убедителна победа и никой по трибуните ни най-малко не предвиждаше както точно ще се случи.

Румънският шампион изравни в 32-ата с попадение на Мариус Биласко,а в 38-ата Стивън Дейвис изпусна дузпа за Рейнджърс.

Автоголове на резервата Кайл Лафърти и на Лий МакКълък направиха резултата 3:1 за гостите в 59-ата минута. Унирея сложи точка на спора в 65-ата, когато точен от пряк свободен удар бе Пабло Брандан.

След тази позорна загуба няма да е изненада ако мениджърът на Рейнджърс Уолтър Смит бъде уволнен, още повече, че в предния кръг тимът му също загуби с 1:4 в Глазгоу - от Севиля.

В другата среща от Група G фаворитът Севиля продължи наказателната си акция и без никакви проблеми победи Щутгарт като гост с 3:1.

Себастиен Скилачи изведе испанците напред в 23-ата минута, а Хесус Навас удвои в 55-ата. С втория си гол в двубоя Скилачи направи 3:0 в 72-ата минута, а секунди по-късно Елсон отбеляза единственото попадение за швабите, които също като на Айборкс могат да помислят за нов треньор с оглед неубедителното представяне при Маркус Бабел.

Класиране:

1. Севиля 9 т.
2. Унирея Урзичени 4
3. Щутгарт 2
4. Рейнджърс 1