Вратарят на Валенсия Диего Алвес беше избран за най-добрия дузпаджия в Примера дивисион за последния четвърт век. Това признание от местните медии е за рефлекса му при отразяване на ударите от 11-те метра, а не за реализирането им. 

Бразилецът е в Испания от 2007 г., като преди да облече екипа на "лос че", играеше за Алмерия. За това време, срещу него са бити 37 дузпи. Интересното е, че успеваемостта на противниковите играчи от 11-те метра срещу него е по-малко от 50%. 

Алвес е допуснал само 18 гола от дузпи срещу себе си, като от останалите е хванал 17 изстрела. Другите два удара от бялата точка въобще не са намерили очертанията на вратата, но се вписват в статистиката на стража. От спасените дузпи, 14 са в Примера дивисион, останалите в Сегунда. 

Така той изпреварва легендарни имена като Сантяго Канисарес, който е отразил 13 удара от бялата точка, Андрес Палоп с 12 спасявания и Сесар Санчес с 11. Интересното е, че и тримата са играли в един период от кариерата си за Валенсия. 

Алвес е улавял изстрели от 11-те метра на Лео Меси, Кристиано Роналдо, Диего Коща, Иван Ракитич, Фернандо Йоренте и Фреди Кануте. В евротурнирите също нееднократно е доказвал рефлекса си, като е спасявал дузпи на Марио Манджукич и Роман Безяк, когато Валенсия игра с Лудогорец в Лига Европа миналата година.