УЕФА направи своята класация за най-добрите в груповата фаза на Шампионската лига, два дни след нейния край.

За Футболист №1 в този етап бе обявен Кристиано Роналдо от Реал Мадрид. "На моменти през този сезон, Роналдо просто е неудържим. Започна се с хеттрик срещу Галатасарай, който даде началото на истинска доминация от страна на този диамант в бляскавата корона от нападатели на Реал Мадрид. Той отбеляза във всички голове, в които игра в група В, и стана първият, вкарал девет в груповата фаза," са само част от обясненията в официалния сайт на УЕФА за постиженията на португалеца.

Отбор №1 в групите е Атлетико Мадрид. "Атлетико се завръща в Шампионската лига след четири години отсъствие, и все едно никога не е бил извън нея. Те са наясно какво ще правят и в елиминациите - докато не играеше в Шампионската лига, Атлетико успя да спечели Лига Европа. Два пъти."

За най-добър гол бе обявен този на Златан Ибрахимович срещу Андерлехт, при победата с 5:0 за неговия Пари Сен Жермен, на 23 октомври 2013-та.

Това бе третият от четирите му попадения, шут от 25 метра, който за малко да пробие дупка в мрежата на вратата...

Най-култов цитат - "Той обича да се владее топката, да се играе футбол, много пасове... все едно е оркестър. Но това е някаква тиха песен. А аз обичам хеви метъл." - Старши треньорът на Борусия Юрген Клоп сравнява стиловете на Арсенал и Дортмунд.

Цифра - 10 - Байерн Мюнхен записа 10 поредни победи, с което размина Барселона и техните девет от сезон 2002-03. Серията завърши със загубата от Манчестър Сити в последния кръг.

Шок фактор - Базел - две победи над Челси. И това все пак не се оказа достатъчно за място на осминафиналите.

Спасяване - Фрейзър Форстър от Селтик. Шотландците загубиха от Барселона във втори кръг, с 0:1, но вратарят Форстър спаси своя отбор, играещ с човек по-малко, от разгром.

Иронията на съдбата - Наполи и Зенит - съдбите на двата отбора бяха на двете крайности. Наполи стана първият отбор, отпаднал с 12 точки. Зенит се класира с най-малкия възможен брой точки - шест.

И пак, и пак - Райън Гигс - Гигс е един от изключително малкото футболисти, играещи Шампионска лига на 40 години. Това е неговият рекорден 19-ти сезон в Европа, а във втори кръг той счупи рекорда на Раул Гонсалес, като записа своя мач №145 в Шампионската лига. В края на 2013-та година, Гигс има 148 срещи зад гърба си, и му предстоят още...