УЕФА отложи срещата от Лига Европа между Апоел Кирят Шмона и Атлетик Билбао заради атентат в Тел Авив, съобщават испанските медии.

Най-малко дванадесет души бяха ранени при взрив в автобус 67 на една от най-натоварените пътни артерии на Тел Авив, близо до градския музей и почти срещу входа на щаба на израелските въоръжени сили. Трима от ранените са с опасност за живота, четирима имат среднотежки наранявания, а останалите са били приети с леки рани, заявиха израелски медици.

Трима от пострадалите са в тежко състояние, предаде Франс прес, цитирайки източници отБърза помощ.

Според очевидец, цитиран от Асошиейтед прес, автобусът е напълно "овъглен". В него е имало малко пътници.

"Комисията за спешните ситуации на УЕФА се събра днес и реши срещата, която трябва да се играе в четвъртък, да бъде отложена. Причината е нестабилната обстановка в региона, се казва в изявлението на УЕФА. Окончателното решение, кога ще се играе тази среща, ще бъде взето в края на седмицата.“

Израелското правителство се съгласи с мнението на УЕФА, че ситуацията в страната е сложна в момента заради новата криза в ивицата Газа. Размяната на удари между израелската власт и палестински паравоенни групировки продължава вече осми ден. Както е известно, ивицата Газа е под контрола на ислямисткото движение Хамас.

От Атлетик Билбао са научили за отлагането на срещата на летището и не са отлетели за Тел Авив.

Много е вероятно двубоят между Апоел Тел Авив и Атлетико Мадрид също да бъде отложен.