Легендарният вратар на Реал Мадрид - Мигел Анхел, си отиде от този свят, съобщиха от клуба. Той има 18 сезона с "белия" екип (1968-1986), в които печели 8 пъти шампионската титла на Испания, 5 пъти Купата на страната и два пъти Купата на УЕФА. През сезон 1975/76 бе обявен за вратар №1 в Испания. Има 18 мача за националния отбор, както и участия на две световни първенства - в Аржентина през 1978 и в Испания 82. Свързан е с Реал Мадрид почти през целия си живот. След края на състезателната си кариера той  е бил треньор на вратарите в първия отбор, както и директор в клуба. Мигел Анхел почина на 76-годишна възраст. 
 

"Дълбоко сме натъжени от смъртта на Мигел Анхел Гонсалес, един от най-великите вратари в нашата история, легенда на Реал Мадрид и испанския футбол.

Реал Мадрид би искал да изкаже своите съболезнования и съчувствие на съпругата му Мария дел Пилар, сина му Мигел Анхел, внуците му Даниела и Мауро, роднините му, съотборниците му и всички негови близки", написа официалният сайт на клуба.