Полузащитникът на Малага Жереми Тулалан е убеден, че съдбата на клуба би могла да бъде съвсем друга, ако треньорът Мануел Пелегрини не бе решил да остане въпреки финансовите трудности.

Андалусийци получиха сериозен финансов гръб благодарение на катарската кралска фамилия през миналия сезон, но през лятото новите собственици рязко загубиха интерес към инвестиции. Това доведе до раздяла с няколко ключови играчи като Санти Касорла и Саломон Рондон, но и без тях тимът прави истински фурор в Шампионската лига.

„Имах сериозни съмнения дали да продължа тук“, заяви 29-годишният Тулалан. „Ситуацията бе проста: говорих с клуба, а те ясно ми показаха, че се нуждаят от пари и ще трябва да продадат няколко играчи.“

„Тогава обаче имах разговор с Пелегрини, след който всичките ми съмнения изчезнаха. Имаше оферти от други клубове, които изслушах, но щом си поговорих с треньора ситуацията бе решена. Без Пелегрини отборът и клубът щяха да загинат“, категоричен бе бившият ас на Олимпик Лион.

„Дойдох тук, защото той ми имаше пълно доверие. През лятото той отново го засвидетелства и затова останах. Посланието, което получих, бе предадено на всеки един от нас. Той е ядрото, което ни крепи заедно. Ако не беше Пелегрини, всеки да е поел към различно място“, завърши Тулалан.