Отборът на Валенсия допусна тежка загуба в първия си мач от новия шампионат в Испания. „Прилепите“ паднаха с 2:4 на своя „Местая“ от скромния Лас Палмас.

Мачът започна много добре за домакините, които поведоха в резултата още в 6-ата минута. След изпълнение на корнер, Санти Мина успя да засече топката с глава в мрежата за 1:0.

Противно на логиката обаче, гостите от Лас Палмас не се смутиха и на свой ред започнаха да атакуват масирано вратата на домакините. Натискът им даде резултат само десет минути по-късно, когато Мишел центрира отлично отляво, а в наказателното поле Марко Ливая с глава изравни.

Изравнителното попадение окрили гостите, които в 25-ата минута стигнаха до дузпа. Жоао Кансело не успя да спре връхлитащия Дани Кастелано и бе принуден да извърши нарушение, за което главният съдия посочи бялата точка. От 11-те метра Джонатан Виера не сгреши и отбеляза, за да направи пълен обрат на резултата.

В 31-ата минута ситуацията за „прилепите“ стана още по-тежка. Кевин Принс Боатенг бе безпощаден също с глава, за да доведе нещата до 3:1 в полза на Лас Палмас.

Този път обаче домакините успяха да отговорят своевременно и само три минути по-късно намалиха преднината на гостите. Санти Мина бе точен, за направи 2:3.

През второто полувреме домакините бяха по-активният тим на терена, но късметът им изневери. Домакините отправиха цели 15 удара към противниковата, но така и не успяха да стигнат до изравнителния гол, дори напротив.

Две минути преди последния съдийски сигнал Марко Ливая реши всичко в срещата с точно изпълнение за 4:2.

По-рано днес в другия мач от Примера дивисион новакът Леганес се наложи над Селта Виго с 1:0 като гост.