На път е да се разгори тройна битка за подписа на испанския национал Дани Олмо. Официални оферти към Динамо Загреб вече са били изпратени от Барселона и Челси, а към тях се очаква да се присъедини и Тотнъм.

„Шпорите” проявяваха интерес към 21-годишният футболист и през лятото, но до конкретна оферта и сделка не се стигна.

Попитан дали може да последва трансфер през януари Олмо отговори:

„Може би, да. Целта ми е да играя на Европейското първенство през тази година и ще ми е трудно, ако през следващите шест месеца бъда само в първенството на Хърватия”, заяви испанецът.

„Искам да направя крачка напред. И то не само да отида на Евро 2020, а да се подобрявам постоянно. Не, че в момента имам оферта, но обмислям следващата крачка в кариерата ми”, добави още той.

Юношата на Барселона има договор с Динамо до 2021 година и хърватският гранд е готов да се раздели с него за цена над 35 милиона евро.

Дани Олмо отговори и на въпрос, къде би искал да продължи кариерата си, испанецът отговори:

„Проектът. Никога не слагам парите пред себе си. Искам да се чувствам важен в отбора си. Ще взема предвид значението на тима и за начина на работа там – в краткосрочен и дългосрочен план. Както беше, когато се присъединих към Динамо. Те ми предложиха добър проект и сега искам същото”, заяви Олмо.