Третодивизионният отбор на Леонеса се наложи сензационно над Атлетико Мадрид с 2:1 в двубой от 1/16-финалите за Купата на Краля. Атлетико поведе в резултата в 62-рата минута с попадение на Анхел Кореа, но в края на редовното време Хулен Кастанеда възстанови равенството и вкара мача в продължения. В 108-ата минута Серхио Бенито се разписа и донесе триумфа на своя отбор.

Отборът на Ейбар загуби гостуването си на третодивизионния Бадахос и не успя да се класира за 1/8-финалите на Купата на Краля. Домакините откриха още в 8-ата минута чрез попадение на Кингсли Фоби. В 21-ата Александре Коредера удвои аванса на своите, а малко по-късно Чарлес бе точен от дузпа и отбеляза почетното попадение за гостите. В 72-ата Пабло Перес оформи крайното 3:1 и изхвърли Ейбар от турнира. 

В друг двубой от 1/16-финалите Бетис също отпадна от турнира. Райо Валекано поведе в 47-а минута с попадение на Алехандро Катена, а в края на срещата Хоакин изравни и вкара двубоя в продължения. В продълженията Лорен осъществи пълния обрат и изведе Бетис напред, но в края на второто продължение Андрес реализира за 2:2 и остави всичко в ръцете на съдбата, която в крайна сметка реши срещата да завърши 3:2 в полза на Райо Валекано.