Виляреал не успя да победи Еркулес в последния мач от 7-ия кръг в испанската Примера Дивисион. Двата отбора завършиха 2:2 в мач с три червена картона.

Така, домакините спряха победната серия на „жълтата подводница” от пет поредни мача. След хикса, Виляреал пропусна възможността да се изкачи на върха в класирането, като остана на точка зад Реал Мадрид.

Изненадващо, домакините поведоха в резултата в 26-та минута, когато Нелсон Валдес вкара за 1:0 след пас на Ройстен Дренте.

Само три минути по-късно обаче – в 29-та – Хоан Капдевия изравни за 1:1.

До края на полувремето изгря и залезе звездата на Давид Трезеге. Французинът отново даде преднина за Еркулес в 40-та минута, когато реализира за 2:1. Между 44-та и 45-та минута обаче си изкара два жълти картона и преди почивката остави своите с човек по-малко.

Виляреал изравни резултата в средата на второто полувреме. В 63-та минута, Борха Валеро оформи крайното 2:2.

Именно Борха обаче бе изгонен в 81-та минута, когато си изкара втори жълт и съответно червен картон. До края на двубоя Виляреал остана с девет души на терена, след като Матео Пабло Мусачио си изкара директен червен картон в 83-та минута.

След равенството, Виляреал зае 2-то място с актив от 16 точки, колкото имат Валенсия и Барселона. Еркулес е на 10-та позиция с 8 точки.