Виляреал постигна трета поредна победа в Ла Лига и по този начин завърза интригата за третото и четвъртото място в крайното класиране, които дават право на участие в Шампионска лига. „Жълтата подводница“ спечели с 3:1 домакинството на Спортинг Хихон от 35-ия кръг на Примера дивисион.

Виляреал организира добра атака в 14-та минута, когато пред Роберто Сориано се откри пространство в наказателното поле на Спортинг и той стреля, но защитник на гостите в последния момент блокира удара му.

Спортинг Хихон можеше да изненада домакините в 24-та минута, когато Мой Гомес отправи хубав удар, но топката се спря в напречната греда.

Гостите имаха нова отлична възможност в 32-та минута, когато Шави Торес стреля с глава, но Андрес Фернандес успя да се намеси решаващо и да избие в корнер.

Виляреал поведе с 1:0 в 33-та минута след гол на Роберто Солдадо.

Виляреал удвои своята преднина в 47-та минута, когато Джонатан дос Сантос пусна отличен пас към Седрик Бакамбу, който демонстрира чудесна техника при овладяването на топката и я изпрати във вратата на Куеяр.

Виляреал увеличи аванса си на 3:0 в 59-та минута с второто попадение на Бакамбу в срещата.

Спортинг стигна до почетно попадение дело на Дъглас Перейра в 73-та минута.

Виляреал е пети с 63 точки, докато Атлетико Мадрид и Севиля имат по 68. Спортинг Хихон е осемнайсти с 24 точки и усложни много борбата за своето спасяване в Примера дивисион.