Португалският специалист Нуно Еспирито Санто подаде оставка като старши треньор на Валенсия след снощното поражение с 0:1 от Севиля в 13-ия кръг на Примера дивисион.

спирито Санто съобщи решението си да напусне на пресконференцията след мача, но каза пред журналистите, че го е обмислил още перди мача. Все още обаче няма официално потвърждение от Валенсия за напускането.

Преди мача аз говорих с нашия президент и собственика на клуба Питър Лим и му казах, че искам да напусна, каза португалецът. Знаем, че ситуацията не е добра, а аз искам най-доброто за този клуб. Искам да благодаря на играчите и на Лим, който остава мой добър приятел и ние ще продължим да бъдем такива. След като мине срещата ми с хората от управата на Валенсия, ще има повече подробности.

Според вестник Дейли Мейл дори е ясен и наследникът на Еспирито Санто и това е бившият футболист на Манчестър Юнайтед Фил Невил. Очакванията са пък Невил да дебютира още през седмицата в срещата за Купата на страната с Баракалдо.

Валенсия през този сезон е на 9-о място с 19 точки, а под ръководството на Еспирито Санто тимът има осем загуби във всички турнири през сезона. След загубата с 0:2 от руския Зенит (Санкт Петербург) валенсианците са и пред отпадане в Шампионската лига.

Сингапурският бизнесмен Питър Лим лично назначи треньора през 2014-а година като началото на голям проект, който да превърне Валенсия в един от топклубовете в Европа. Но въпреки вложенията, в момента е трудно да се види промяна в играта на отбора./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS