Старши треньорът на испанския Хетафе Хосе Бордалас защити решението на клуба да привлече англичанина Мейсън Грийнууд при подновяването на професионалната му кариера.

21-годишният футболист се присъедини към отбора от Ла Лига под наем от Манчестър Юнайтед, който го отстрани през януари 2022-а заради обвиненията на млада жена в нападение и изнасилване. По-късно Британската прокуратура обяви, че делото е прекратено.

Попитан за решението за трансфера на Грийнууд, след загубата от Реал Мадрид с 1:2 в събота вечер, Бордалас заяви: "Ситуацията е прекалено деликатна, за да бъде превръщана в тривиален въпрос. Всички знаят какво се случи и съответните мерки бяха взети. А всички знаят и как приключи", каза специалистът.

"Мейсън е футболист на високо ниво и пристига в Хетафе с огромен ентусиазъм. Мога да говоря само за футболните въпроси. Наясно сме с потенциала му. Той е много млад и се надявам да се адаптира в едно различно първенство. Със сигурност иска да възстанови професионалния си статус и в това отношение Хетафе може да му помогне", добави Бордалас./ БТА