Старши треньорът на Атлетик Билбао Гаиска Гаритано продължи договора си с клуба до 30 юни 2020 година. Решението на управата на баските е в следствие на по-доброто представяне на отбора, откакто Гаритано застана начело.

Гаритано, който беше наставник на втория отбор, пое Атлетник като изпадащ отбор и в момента го первърна в претендент за топ 4.

Гаритано наследи поста от Едуардо Берисо, който беше спечелил една победа в 14 мача, а тимът се беше сринал на дъното и със сериозна опасност да загуби елитния си статут, който държи непроменен от създаването на Ла Лига заедно с Барселона и Реал Мадрид. Но под ръководството на Гаритано, който преди това е бил начело на Ейбар, Валядолид, Депортиво Ла Коруня и резервите на Атлетик, тимът постигна девет победи в 16 мача. Те имат само две загуби при новия наставник и се изкачиха на 8-о място в класирането с 43 точки, на 4 от 4-ия Хетафе, на когото гостуват в неделя.

Ако успеят по някакъв начин да се доберат до групите на Шампионската лига, това ще бъде първо участие за Атлетик от 2014-а година насам.

Под ръководството на Гаритано Атлетик Билбао спечели 32 точки в 16 мача. За този период само Барселона (42 точки), Атлетико Мадрид (37) и Реал Мадрид (34) са спечелили повече точки.