Треньорът Чезаре Прандели обясни главната причина за оставката си като треньор на Валенсия. Италианският специалист обясни, че е бил подведен от шефовете на клуба по отношение трансферната политика.

По думите на тактика собственикът Питър Лим му обещал 4 зимни попълнения, за да го накара да подпише договора. На 29 декември обаче ситуацията драстично се променила.

„Лим ми обеща, че ще доведе четирима нови играчи, а на 29-и планът изведнъж стана или Симоне Дзадза, или полузащитник. Можех да избера само един от двата варианта“, оплака се Прандели.

„Още на 27-и исках Дзадза да бъде привлечен. Бях много изненадан, когато се върнах от своята ваканция, а него го нямаше. Беше ми обещано подсилване на отбора през януари. Имахме среща с Лим за това кого да купим – и по-специално заради Дзадза. Всички ми изглеждаха концентрирани в усилията си.“

„Сега съм много, много тъжен. Когато една мечта приключи, всички чувства изплуват. Опитах се да променя нещата преди всичко в цифрово отношение, но футболът не е само цифри. Нужна е и страст, а когато тя липсва, всичко лъсва наяве.“