Новото попълнение на Евертън Андре Гомеш призна, че по време на престоя му на “Камп Ноу“ не е успял да се справи с огромното напрежение да носи червено-синята фланелка.

Гомеш беше привлечен в Барселона през 2016 година от Валенсия, за сумата от 30 милиона евро. Той изтъква, че въпреки трудностите е научил много и се е подобрил като футболист.

“Помня престоя ми с добро. Бяха 2 хубави години, през които научих много нови неща за себе си и се подобрих като футболист. Успях да играя редом с играчи от световна класа като Меси, Бускетс и Иниеста, което беше изключително ценно за мен“, споделя португалецът.

“Напрежението понякога ми идваше в повече. Опитвах се да го разсея като изисквам все повече и повече от себе си, но се оказа, че се отдалечавах постоянно от правилната посока”, признава той.

25-годишният футболист прекара изминалия сезон в състава на Евертън като преотстъпен. В края на месец юни той беше официално закупен от “карамелите“ за цената от 22 милиона евро. Гомес очаква с нетърпение да продължи успешните си игри от дебютната си кампания в Англия.

“Възможността да дойда в Евертън не беше за изпускане. Хората ме приеха отлично и ме накараха да заобичам отново живота. Почувствах се отлично с новите си съотборници, защото цялата обстановка беше нова за мен. Като професионалист се надявам да мога да покажа още по-добри игри през предстоящия сезон“.

Андре Гомеш признава, че целта пред Евертън е достигане до място в европейските клубни турнири.

“Искаме да играем в Европа, това е основната цел пред клуба. Имахме и своите добри и лоши моменти през миналия сезон, надявам се да можем да започнем силно следващия“, завърши полузащитникът.