Атлетико Мадрид премина с 3:0 през третодивизионния Елче и се класира безпроблемно на осминафиналите на турнира за Купата на Краля. Фернандо Торес на практика изкова победата за “дюшекчиите”, след като отбеляза две от попаденията на “Уанда Метрополитано”. Това бяха и първите му два гола на новопостроения стадион на Атлетико.

Хосе Хименес откри резултата в 31-ата минута на срещата. Ел Ниньо пък удвои в 33-ата и оформи резултата в 68-ата минута на двубоя.

Първият мач завърши при равенство 1:1 за домакините и така с общ резултат 4:1 възпитаниците на Диего Симеоне си спечелиха място в осминафиналната фаза на турнира.

Домакините поведоха в 31-ата минута, след като при центриране от корнер вратаря на Елче Гийермо Вайехо излезе неразчетено, а Хименес само това и чакаше, засичайки топката с глава в опразнената врата.

В 33-ата минута Караско опита да оплете топката в мрежата на Вайехо с шут от дистанция, но стражът на гостите изби. Кълбото попадна право в Торес, който отблизо нямаше как да сбърка за 2:0.

Отново Торес в 68-ата минута зарадва привържениците на “рохибланкос”. Шиме Върсалко напредна отдясно и пусна успореден пас към съотборника си, който с удар под гредата оформи за крайното 3:0.