Нападателят на Испания Фернандо Торес заяви, че е доволен да се изравни с легендата Емилио Бутрагеньо, като и двамата имат по 26 гола за "ла фурия".

Острието на Ливърпул вкара два гола в мача с Лихтенщайн и излезе на пето място в голмайсторската листа за всички времена на Испания. Ел Ниньо обаче заяви, че колегата му в атака в националния отбор Давид Вия тепърва трябва да изравнява рекорда на Раул от 44 попадения за "ла фурия", макар бившият нападател на Валенсия да направи това още вчера.

Един от головете на нападателя на Барселона при успеха с 6:0 над Полша преди няколко месеца се смята за спорен, тъй като защитникът Дариуш Дудка докосна топката при удара на Вия.

Голът все пак бе записан на името на испанеца, а след вчерашните си два гола срещу Лихтенщайн, Вия също има 44 попадения за националния отбор.

Според Торес обаче, рекордьор си остава Раул. "Приятно е да изравня постицението на Бутрагеньо от 26 гола и трябва да продължава да вкарвам, за да достигна 44-те гола на Раул и 43-те на Вия", сподели високият нападател.