Легендата на Арсенал Тони Адамс явно не успява да направи чудото и да съживи затъналия в опасната зона в Примера дивисион тим на Гранада. Във важното си домакинство на Малага "червено-белите" паднаха с 0:2 и на практика се сбогуваха с елита. 

Единственият голмайстор в този мач беше бившият играч на Барселона Сандро Рамирес, който се разписа малко след почивката и в продължението. Но в интерес на истината тези голове бяха най-малкото, с което играчите на Гранада се отърваха в този двубой. 

Малага се скъса да атакува и да обстрелва вратата на съперника, но преди почивката така и не успя да я превземе. Домакините пък така и не отправиха точен удар към целта и трябва да се радват, че се оттеглиха на почивка при нулево равенство. 

Но логичното в този мач се случи в 48-та минута. Тогава при поредната хубава атака на гостите Кеко намери Сандро Рамирес на границата на наказателното поле и той с хубав удар не остави шанс на стража - 1:0. 

До края на мача отговорът на Гранада беше прекалено анемичен. Момчетата на Тони Адамс отправиха само един удар в очертанията на вратата на гостите и нямаше как да се надяват дори на частичен обрат. 

В края пък Сандро Рамирес пропусна да реши всичко с втори гол от чиста позиция и в 82-та минута тресна дясната греда. Той все пак го стори в последната минута на продължението и оформи крайния резултат. След като повече попадения в тази среща не паднаха, Малага се поздрави със заслужени три точки. 

С тях тимът вече събра 39 в актива си и вече се спаси от изпадането дори и на теория. Гранада остава предпоследен с 20 точки и само някакво невиждано чудо може да спаси Тони Адамс и компания от връщане в Сегунда дивисион. Спасителният бряг е на цели седем точки от тях към момента, при това преди изиграването на мача на прекия конкурент Леганес.