Лацио постигна много драматична победа с 2:1 срещу Виляреал в мач от група G на Лига Европа.

Мачът започна с надмощие за гостите от Виляреал, които имаха на два пъти възможности да поведат в резултата, но Нилмар пропусна. В 6-та минута бразилецът бе изведен сам срещу Бисари, но ударът му мина в страни от вратата на Лацио.

Домакините поведоха в резултата в 19-та минута, когато след дълъг пас към Хулио Крус, аржентинецът свали топката с глава към Сарате, който излезе сам срещу Диего Лопес и успя елегантно да го преодолее за 1:0.

Все пак Виляреал успя да изравни резултата в 40-та минута, когато Капдевила успя да намери Егурен в наказателното поле на Лацио, а той успя да изпревари Бисари и да прати топката в мрежата му за 1:1.

Второто полувреме започна равностойно, но в 68-та минута Матусалем получи втори жълт картон и Лацио остана с човек по-малко.

Въпреки че домакините останаха с човек по-малко на терена те продължиха да търсят победата и сериозни пропуски направиха Хулио Крус, Томазо Роки, Коларов и Сарате.

Явно гостите бяха доволни и на равенство в срещата, но в даденото от съдията от Хърватия Иван Бебек продължение Лацио стигна до победно попадение. Във втората минута от добавеното време Коларов центрира в наказателното поле на Виляреал, където Томазо Роки успя да се възползва от ситуацията и да прати топката за втори път в мрежата на Диего Лопес за крайното 2:1.

След тази победа Лацио остава на второ място във временното класиране с актив от 6 точки, а лидер в групата е Залцбург. Виляреал е с 3, а Левски все още няма спечелена точка.