Датчанинът Томас Гравесен изглеждаше като лошо момче на терена. Извън него нещата не се промениха кой знае колко. През 2005 г. той стигна върха на своята кариера, подписвайки с най-успешния клуб в Европа - Реал Мадрид, като част от "Галактикос". Но се задържа там само една година, за да премине след това в Селтик.

Наскоро излезе биографията на Гравесен ("Кучето Гравесен"), написана от автора Кристофър Суини, като в нея най-ясно се разкрива колко луда личност е бил той.

Бившият халф се отказа през 2008 г., на 32 и сякаш потъна вдън земя, но само за да се появи отново в баровски комплекс в Лас Вегас, където е съсед на Андре Агаси, Щефи Граф и Никълъс Кейдж.

Томас Гравесен

източник: Gulliver/GettyImages

В момента се говори, че Гравесен е натрупал над 100 млн. долара от покер и си живее живота.

Някои от любопитните истории в Реал  гласят, че на тренировка е откъртил зъба на бразилския гений Роналдо Назарио, след тежък сблъсък с него.

Също така датчанинът става толкова известен, че папараците са по петите му, където и да отиде. Интересен колкото Роналдо, Зидан и Бекъм. 

Томас Гравесен

източник: Gulliver/GettyImages

"Хората в Дания продължаваха да четат и да се интересуват за всичко около него даже и след оттеглянето му. А можете да си представите какво беше, когато завърза връзка с подобна жена", обяснява датският журналист Йохан Бьерге.

Той говори за Кира Егърс - известна порнозвезда и бивше гадже на Гравесен от периода му в Реал.

Друг нестандартен етюд от живота на Гравесен се е случва през сезон 2003/04 г., когато е в Евертън. В онзи отбор звездата е Уейн Рууни. Постепенно младокът се превръща в големия лидер в съблекалнята и измества Гравесен, което не му се харесва.

Бившият мениджър на "карамелите" Дейвид Мойс разказва как на едно занимание във фитнеса двамата се стреляли с фойерверки. Дали от омраза, дали от любов - историята мълчи.

Томас Гравесен

източник: Gulliver/GettyImages

След като се пенсионира от футбола, няколко години никой не бе чувал за Гравесен. Медиите обаче не останаха безучастни и разкриха, че той вече живееше в луксозен жилищен комплекс в Лас Вегас. В предградието Съмърлин, където цените на къщите започват от 4-5 млн. долара.

В гаража му има няколко ултраскъпи коли като Mercedes "SLR McLaren" на цена от половин милион долара.

Със 100 млн. долара в сметката всеки може да си го позволи.