Лионел Меси ще пропусне пет седмици от сезона в Примера дивисион. Това се разбра, след като нападателят на Барселона премина обстойни медицински прегледи и лекарите определиха точната диагноза – разкъсване на мускулни влакна в бедрото на левия крак.

Прогнозата за най-малко месец почивка се сбъднаха, като този период вероятно ще продължи с още седмица. Това означава, че аржентинецът ще отсъства между пет и седем мача на Барселона. Първият от тях е мегадербито срещу Реал Мадрид тази неделя.

След коледната пауза, „каталунците” ще срещнат Алкалояно за Купата на Краля, Майорка, Мурсия и Расинг. Към тези двубои може да се прибавят още два, за Купата, където Барса вече на практика си е осигурила място, тъй като в първия мач срещу Алкалояно победи с 3:0.

Заради контузията си, Лео Меси няма да пътува днес за Цюрих, където ще се проведе церемонията по награждаването на Играч на годината на ФИФА. Младият аржентинец ще остане в Барселона, за да започне възможно най-скоро възстановителния процес. Неофициално се твърди, че носител на приза ще стане Кака от Милан.