Старши треньорът на Барселона Тито Виланова заяви, че все още не е взето решение относно мачовете с Реал Мадрид за Суперкупата на Испания.

Преди няколко седмици каталунците обявиха, че могат да излязат в двата двубоя със своите юноши, тъй като голяма част от играчите на Барселона са с повиквателни за националния отбор на Испания.

„Отборът се намира на добро ниво. Представихме се добре. Разполагам с една група от футболисти, които тренират от четири седмици заедно и са в добро състояние. Теренът не бе много добър и затрудни нашата игра. Исках да дам повече минути на испанските национали, които се включиха по-късно в нашата подготовка. Само, че състоянието на терена не бе добро и прецених, че не е добре да рискувам. Това промени малко моите планове”, коментира Виланова.

„През миналата година допуснахме грешка с Давид Вия. За нас сега е важно той да бъде напълно готов, за да играе редовно. Разговаря с лекарския екип преди срещата и каза, че иска да играе. Затова го пуснах на терена. Той ни е необходим през предстоящия сезон”, добави старши треньорът на каталунците.

„Контузията на Карлес Пуйол не е тежка. Той има леко разтежение.”

„Не сме решили нищо все още за предстоящите мачове за Суперкупата с Реал Мадрид. Ще видим как ще стоят нещата след мачовете на националните отбори”, каза още Тито Виланова.