Бившият старши треньор на Барселона Тито Виланова излезе със специално обръщение към ръководството на клуба, футболистите и привържениците на отбора. Той благодари на всички за оказаната му подкрепа и обяви, че ще остане близко до Барселона.

„Благодаря Барселона, благодаря на всички.

След пет невероятни години успях да сформирам един отбор, който може да сбъдне всяко едно желание на всеки един треньор. Дойде моментът, в който трябва да направя промяна в моя професионален живот и да посветя всичките ми сили и енергия в борбата с рака, с който бях диагностициран преди година и половина. Лечението ми трябва да продължи и според лекарите, които ме лекуват трябва да се посветя изцяло на това. Това означава, че не мога да бъда първи треньор на отбор като Барселона. Аз обаче оставам близо до клуба и продължавам да работя за този клуб, който толкова много обичам.

Не е лесно да напусна тази група от толкова специални хора, играчи, приятелите ми от треньорския щаб и близките хора до мен. Искам да благодаря за цялата подкрепа, която ми отдадоха през това време. Човешките и футболни качества на този отбор са невероятни и доказват колко голям отбор е Барселона.

Искам да благодаря специално на президента, на целия борд на директорите и на спортния директор Андони Субисарета за подкрепата им. Също така съм задължен да благодаря на лекарския екип и на д-р Рамон Канал. В този мач, който ми предстои няма да играя сам и благодаря на всички за подкрепата.

Също искам да благодаря от цялото си сърце на всички привърженици на Барселона, които изпращат толкова позитивизъм към мен. Тяхната подкрепа през последните месеци е много специална. Искам да уверя всичките привърженици, че аз съм спокоен, силен и влизам в тази борба с рака напълно сигурен, че ще победя.

Много благодаря също така на всички привърженици на футбола, колеги, спортисти и хора, които изпратиха съобщения до мен, в които ме подкрепят.

Това са трудни моменти за мен. Сега когато напуснах треньорския пост на Барселона, се надявам да бъда оставен на спокойствие, както аз, така и моето семейство, защото ми предстоят много тежки дни и голяма борба, на която трябва да се отдам изцяло.

Не искам да завършвам това обръщение без да пожелая много късмет и всичко най-добро на новия старши треньор на най-добрия отбор в света – Барселона.

Благодаря на всички“, Тито Виланова.