Нападателят на Барселона Тиери Анри е сигурен, че неговият тим все още може да настигне лидера в Примера дивисион Реал Мадрид, въпреки че „каталунците” имат да наваксват цели осем точки. Освен аванса си, шампионите имат и предимство в головата разлика от плюс осем, а освен това победи Барса на „Ноу Камп” и в прекия двубой през декември.

Анри обаче продължава да гледа позитивно, като посочи за пример, че миналата година Барселона имаше същата преднина, а накрая Реал Мадрид стана шампион.

„Трябва да се настроим за победи. Трябва да вярваме в себе си, всичко е възможно. Ако Мадрид са успели да го направят, то значи и ние можем,” каза французинът. ”Откакто загубихме от Реал, не сме изпускали много точки, всъщност имаме само две равенства. Можем да печелим до края, но ще е трудно. Просто трябва да продължаваме да работим здраво.”

Относно собствената си форма, Анри призна, че понякога в Барса играе на различна позиция, от онази, на която стана световноизвестен голмайстор. „Никога не съм доволен от себе си, винаги може и още,” каза той. „Истината е, че не съм свикнал да играя по крилата. За осем-девет години в Арсенал играех като централен нападател, но ако треньорът има нужда от мен по крилото, готов съм да се справя без проблем.