Тиаго Мота се извини на феновете на Барселона и на своя отбор заради ненадейното си изчезване миналата седмица.

Бразилецът не се появи на тренировка миналия четвъртък, а по-късно бе пуснат в кратка ваканция от треньора Франк Рийкард.

„Взех лошо решение в момент на слабост,” обясни Мота.”По тази причина, моля борда на директорите, феновете и съотборниците ми, които винаги са ме подкрепяли, да ми простят. Ще поискам извинение и от моя треньор, който винаги е стоял зад мен и когото аз разочаровах с постъпката си. Вярвам, че всеки прави грешки, но трябва да си истински мъж, за да ги признаеш и да поискаш прошка.”

Мота продължи: „Надявам се привържениците ни да имат търпение. Искам да покажа, че имам място в този отбор още дълги години.”

Той намекна и за недотам добрите си отношения със спортния директор на Барса Чики Бегиристайн. „Рядко говоря с него и никога не съм бил привързан към него. По-добре се разбирам с треньора.”

Мота завърши: „Когато някой не получава много възможности за изява, той иска да демонстрира качествата си. Ако не ти се даде шанс, започваш да се чувстваш слаб и закратко неприятното усещане те кара да мислиш, че не си ценен. Това бе причината да не се появя на работа и затова моля за разбиране.”