Тиаго Алкантара и Педри бяха оставени извън състава на Испания за квалификациите за Мондиал 2022. Селекционерът на испанския отбор Луис Енрике не повика нито един футболист на Реал Мадрид за предстоящите през септември мачове.

Енрике направи седем промени в състава в сравнение с участвалите на Евро 2020 футболисти. Халфът Карлос Солер от Валенсия и нападателят Абел Руис от португалския Брага за първи път ще имат възможност да играят за "ла фурия".

Пабло Форналс (Уест Хям), Раул Албиол (Виляреал) бяха включени отново в отбора, след като не участваха в мачовете на Испания през последните три години.

Контузеният Серхио Рамос, който през лятото премина в Пари Сен Жермен, отново не беше повикан в състава от Луис Енрике. Пау Торес, Дани Олмо и Микел Оярсабал, които по-рано през август спечелиха сребърни медали на олимпийските игри в Токио, също няма да играят в предстоящите мачове през септември.

През последния сезон 18-годишният Педри има 75 мача с екипа на Барселона във всички турнири, докато Тиаго Алкантара все още не е играл нито един път за английския Ливърпул през новата кампания.

На 2 септември испанците ще срещнат Швеция, а три дни по-късно ще се изправят срещу Грузия. На 8 септември воденият от селекционера Луис Енрике тим ще играе с Косово.

Испания е на първо място в квалификационна група "В" със седем спечелени точки от три срещи.