Престоят на българския младежки национал Кун Теменужков в Лийдс явно е приключил, след като медиите на Острова отбелязват, че вече е в Испания и договорът официално трябва да бъде прекратен. 

Журналистът Фил Хей, който следи отблизо процесите в Лийдс Юнайтед, отбелязва края на престоя за българския нападател, както и за двама испанци: 19-годишният Гиле Амор и 21-годишният Рафа Мухика. Последните двама дойдоха това лято, докато Теменужков пристигна през лятото на 2017-а година и беше посрещнат с големи надежди.

"Доста тъжно е да видим, че времето на Кун Теменужков в Йоркшир приключва. Българският младеж навремето бе посрещнат от феновете, за да бъде играч от първия отбор и той наистина изглеждаше като бъдеща звезда в един момент.

Той вкара 30 гола в 30 мача за една от младежките формации на Барселона, преди да се присъедини към Лийдс, а в един момент дори беше сравняван с Луис Суарес. Ако младежът някога ще достигне потенциала си, изглежда няма да е в Лийдс и това ще бъде голям срам", пише www.footballfancast.com.

Преди няколко дни той беше свързан с каталонския клуб Леида - в момента в Трета лига, но през 93-а година играл един сезон в Примера дивисион.

Според изданието www.hitc.com, Теменужков ще продължи кариерата си в Ла Нусия- отбор от същата Сегунда Б дивисион, група 3. Клубът е базиран в района на Аликанте, намира се в средата на класирането и дори е предложил договор за 4 години на българския нападател. Явно виждат в него потенциал, който може да бъде развит и след това продаден, което да се превърне в инвестиция.

Според публикация в Инстаграм, именно преди два дни той е бил в Аликанте, а индикацията, че ще продължи кариерата си в Ла Нусия е, че роденият в София талант ги е последвал в туитър-профила им.

Теменужков изигра един мач за първия отбор, но действително изглеждаше в плановете на Марсело Биелса след като през септември му предложи нов договор, който беше и подписан. 

Според BallerStories пък, действително следващото пристанище в кариерата на българина е Леида, а не Ла Нусия./БТА