Футболистите в Испания може да бъдат принудени да живеят заедно под карантина, ако не спазват протокола, каза президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас.


Първенството се подновява тази вечер с андалусийското дерби между Севиля и Бетис. Срещата е с начален час 23:00 ч. и ще можете да я проследите минута по минута с Gong.bg


Защитникът на Барселона - Нелсон Семедо, бе принуден да тренира сам в четвъртък, след като стана ясно, че по-рано тази седмица е посетил събиране с 20 души в Кастейдефелс.

През май месец пък четирима играчи на Севиля също бяха отделени от съотборниците си, тъй като посетили барбекю на приятел.

"Смятаме, че ако играчите продължават с посещенията на публични места, ще бъде най-добре да ги карантинираме заедно", заяви Тебас.

"Имахме желание да сторим това и по-рано, но видяхме, че клубовете се стараят максимално да спазват нашия протокол. Ако обаче продължава да има по трима-четирима играчи от клуб, които нарушават правилата, няма да имаме друга възможност, освен да наложим тези рестрикции", допълни президентът.