Вече с почти 100% сигурност може да се твърди, че старши треньорът на Барселона Херардо Мартино няма да продължи кариерата си в клуба и през следващия сезон.

Въпреки информациите от Испания в последните дни, че ще бъде уволнен, до раздяла ще се стигне по изричното настояване на аржентинеца.

Той има договор за още един сезон, но е решил да си тръгне по-рано. Според вестник "Спорт", ежедневното напрежение, лошите резултати и слабата игра на "блаугранас" са го накарали да се реши на този ход.

От клуба са приели това, без да роптаят и са обявили, че ще уважат желанието му. Официалното обявяване на новината се очаква да стане до няколко седмици.

Шефовете на Барселона вече започнаха търсенето на нов треньор. Те са се спрели на някого измежду Юрген Клоп, който сега е начело на Борусия Дортмунд, и Йоахим Льов, който води германския национален отбор.

Според информацията на вестника, през лятото се очаква на "Ноу Камп" да пристигне и звездата на вестфалците Марко Ройс. За него ще бъдат платени 35 млн. евро, стига да бъде вдигната санкцията от ФИФА за забрана на трансферите на Барса.