Лъчезар Танев даде пояснения относно скандала, който се разрази между отборите в Примера дивисион и Сегунда дивисион.

„За стачката в испанския футбол – ще се опитам да го обясня по-простичко. От близо две години насам се води дискусия за телевизионните права. Идеята беше да се продава в пакет и по този начин стойността ще бъде по-голяма и по-малките клубове ще получават повече пари и разликата няма да е толкова голяма между грандовете и да речем Гранада. Беше взето решение на Министерския съвет, в него участваха Лигата, Асоциацията на играчите и Федерацията, постигнаха споразумение и то сега се дискутира отново. Асоциацията на футболистите е много силна, а разпределението между заплащането в първа и втората дивизия ще задълбочи разделението в парите“, сподели Танев.

„90 процента от парите ще отиват за клубовете от Примера и само 10 процента за Сегунда. Федерацията също имаше претенции за част от тортата. Получават се разминавания. Клубове като Реал и Барса поучават по 125-130 милиона на сезон, а такива като Хетафе по 20 милиона. Според новото предложение най-голямата разлика ще бъде два пъти, така че най-малката сума за клуб да бъде 40 милиона“, добави агентът.

„Когато се появява един продукт със стойност 1,5 милиард на година, стават такива драматични неща.“

„Досега е имало няколко пъти заплахи за стачка, но не се е случвало. Досега в България правата се продават в пакет за 5 милиона лева. Пак има недоволстващи, като Левски и ЦСКА. Сметнете, ако не са 5, а 50 милиона, какво ще се случи“, каза още Лъчезар Танев.