Реал Мадрид обяви привличането на 22-годишното крило Кико Фемения, който пристига в „Б“ отбора Кастия със свободен трансфер. През последните два сезона талантът игра за втория отбор на Барселона, където по думите му са се отнасяли лошо с него.

Фемения се договори с каталунците да прекрати договора си, който бе до юни 2014 година. Миналата година той изигра 32 мача за „Б“ отбора в Сегунда дивисион, като вкара един гол (срещу Сабадел).

Роденият в Аликанте футболист е юноша на Еркулес, където е играл мачове за първия отбор. През сезон 2010/2011 той записва над 30 двубоя за родния си тим.

„Моята цел е да стана онзи Кико, който бях преди да подпиша с Барса“, сподели техничарят. „Тези две години ме съсипаха емоционално. Никой не ми се обади, докато бях там - нито Суби (спортният директор Андони Субисарета – б.р.), нито никой. Те не се интересуваха как се справям. Фен съм на Реал от дете. Никога не се чувствах желан в Барселона. В Реал вършат чудесна работа. Клубът ми помага и е с мен всеки ден“, допълни Фемения.