Звездата на Барселона Неймар изведнъж се оказа в небрано лозе. Испанските медии създадоха интрига, че баща му е преговарял с Реал Мадрид за евентуален негов трансфер, като направиха този извод от една случайна среща. 

Според вестник "Спорт", родителят на бразилеца се е срещнал с представители на "белите" по време на церемонията за Златната топка преди десет дни. Тогава е била обсъждана и опцията за трансфер на "Бернабеу", твърди изданието. 

Малко след като тази скалъпена история започна да циркулира из испанските вестници, бащата на футболиста категорично отрече да има подобно нещо, макар да призна, че се е засякъл с представители на Реал преди церемонията. Но за това време само са се поздравили и нищо повече. 

"Това е просто една тъпа измишльотина. Да, нямаше как да не се видя с хората от Реал, след като бяхме настанени от организаторите в един хотел. Просто се поздравихме и нищо повече. А от това се надуват балони."

"Няма никакъв смисъл в тези неща, които се публикуват. Как ще се срещам въобще с когото и да било, при положение, че целият екип на сина ми е в Бразилия и се наслаждава на лятото", сподели Неймар старши пред вестник "Ел мундо депортиво".