Съпругата на Хамес Родригес – Даниела Оспина изненадващо определи капитана на Барселона Андрес Иниеста за най-добър.

„Преминаването на Хамес промени нашия живот. Това беше една от неговите мечти – да играе в Европа и още повече в Реал. Неговата мечта се превърна в реалност. Много е трудно да осъществиш подобен трансфер, какъвто успя да направи Хамес. Много е трудно да бъдеш в отбор като Реал Мадрид“, коментира Даниела.

„Хамес е изключително фокусиран върху представянето си в Реал Мадрид. Животът в Колумбия е различен. За всеки един футболист е огромна чест да играе до едни от най-великите футболисти в историята на Реал Мадрид. Той е амбициран да работи много усилено и да подобрява представянето си. Иска да развива таланта, който притежава“, добави съпругата на Хамес.

„Зидан е един много добър треньор. Със сигурност не му е лесно да вземе решение кои 11 да играят във всеки един мач. Хамес трябва да продължи да работи, да се бори и да демонстрира най-доброто, на което е способен, да разгръща своя талант. Всеки един треньор избира своите единадесет футболисти.“

„Има много спекулации. Не мога да говоря от името на Хамес. Ще видим какво ще начертае бъдещето пред нас.“

„За мен Иниеста е един от най-добрите футболисти в историята. Кристиано играе на различна позиция и също притежава своето майсторство. Във футбола обаче на мен ми харесва магията“, каза още Даниела Оспина.