Люис Хамилтън е новия световен шампион във Формула 1. Целунат от съдбата той стана най-младият пилот с титла в историята на надпреварата.

Драмата в Бразилия обаче показа, че този сезон всичко е в ръцете на Люис – дори и шансът. Вчера Формула 1 доказа, че не случайно е едно от най-интересните спортни събития в света.

Това, което се случи на Интерлагос е нещо повече от спортен дух и майсторство. Понякога и природните сили решават, че трябва да направят едно такова състезание интересно, завладяващо и непредсказуемо.

Германецът Тимо Глок се опита да насочи прожекторите към себе си. Той остана с гумите за сухо тогава, когато заваля с надеждата да финишира пред Хамилтън. Само два завоя го деляха от чудото, но законите на физиката си казаха думата и Глок не издържа.

Видяхме нагледно как за части от секундата мъката преминава в дива радост и обратно. Как екипите на Ферари и Макларън преживяват всяка стотна от състезанието. Видяхме как се печели състезание със сълзи на очи и колко е кратък мига от триумфа до успокоителното „следващия път”.

Този сезон всичко приключи. Шампионът е ясен – Хамилтън. За Ферари остана успокоителната титла при конструкторите. Следва нов сезон – с нов късмет. Въпросът е „този път за кого?”