Рафа Бенитес вече не е треньор на Реал Мадрид! Той беше уволнен след спешна среща с президента Флорентино Перес днес следобед. Вече е назначен и заместникът му. 

Това е легендата на "белите" Зинедин Зидан, който досега водеше втория им състав. Французинът е дал съгласието си да поеме поста и се очаква да е на базата "Валдебебас" още във вторник сутринта. 

Официалната причина за раздялата е лошите резултати и ниската позиция в класирането в началото на годината. В момента мадридчани са на трето място и изостават с четири точки от лидера Атлетико Мадрид. 

Според вестник "Ас" обаче, едно от основните прегрешения на специалиста е, че не е пускал Хамес Родригес и Иско в последните мачове. Освен това той не се разбира с голяма част от играчите на тима, които са се наострили срещу него и това повлия на съдбата му. 

Бенитес пое Реал Мадрид през лятото, като наследи на поста Карло Анчелоти. След силния старт на кампанията обаче последва срив в средата на ноември, тежка загуба с 0:4 в Ел Класико, аматьорски гаф срещу Кадис, който доведе до изхвърлянето за Купата на Краля и чашата преля след равенството с Валенсия снощи.