Отборът на Реал Сосиедад постигна класическа победа с 3:0 над Валенсия в двубой от 25-и кръг на Ла Лига. Микел Мерино откри в 12-ата минута, а секунди преди края на първата част Начо Монреал удвои. В началото на втората част Аднан Янузай оформи крайното 3:0. 

Валенсия контролираше топката и търсеше пролуки в противниковата отбрана, но Реал Сосиедад просто не остави време на "прилепите" да достигнат до подходяща възможност. 

В 12-ата минута Хосеба Салдуа адресира красиво прехвърлящо центриране към пеналтерията, където Микел Мерино успя да овладее и да го превърне в попадение. 

Малко след това Александър Исак овладя не толкова добро подаване на ръба на наказателното поле и стреля от средата, но Хауме Доменек се хвърли и извърши перфектно спасяване. Съдията прегледа ситуацията с помощта на ВАР, за да се убеди, че няма нищо нередно и след проверката играта продължи. 

В добавеното време на първата част Начо Монреал изпрати с глава топката право в мрежата на Доменек, който просто нямаше как да се намеси. 

Втората част започна както завърши първата - с попадение. В 48-ата минута Аднан Янузай овладя перфектно подаване на Микел Оярсабал и с фантастичен далечен изстрел порази горния десен ъгъл на Доменек. 

В 60-ата минута Кевин Гамейро изпрати топката в мрежата на Сосиедад, но попадението му бе отменено заради засада. 

Малко по-късно Карлос Солер центрира в наказателното поле, където топката бе овладяна от Жофроа Кондогбия, но ударът му с глава бе неточен и премина над напречната греда. 

В 79-ата минута Доменек демонстрира поредна страхотна проява, отразявайки удара на Вилиан Жозе. Това бе и последната интересна ситуация в срещата, която завърши 3:0 в полза на домакините. 

Така Реал Сосиедад се изкачи до четвъртата позиция в класирането, изпреварвайки Атлетико Мадрид, с който има равен брой точки - по 40. Валенсия е четири позиции по-надолу - с 38 пункта.