Отборът на Валенсия надви Гранада с 2:0 в домакински двубой от 13-и кръг на Ла Лига. Резултатът бе открит в 74-ата минута от Даниел Вас, а секунди преди края Феран Торес удвои аванса на Валенсия. 

Първото полувреме бе изключително равностойно, и двата отбора имаха опити за отбелязване на попадение, но това така и не се случи. 

През втората част Даниел Парехо отбеляза гол във вратата на вратаря на Гранада, но съдията реши да провери редовността на попадението с помощта на ВАР. След проверката главният рефер отмени гола и нулите се запазиха. 

В 74-ата минута обаче Даниел Вас отбеляза, след като достигна до пас в наказателното поле и изстреля перфектен удар под напречната греда и зад гърба на вратаря. Отново имаше съмнения за редовността на гола и се стигна до намеса на ВАР. Този път, попадението бе редовно и Хавиер Фернандес го зачете. 

В 83-ата Кевин Гамейро овладя добро подаване при включването си в наказателното поле, но чукна топката малко встрани от лявата греда.

Дълбоко в добавеното време на срещата именно Гамейро изпрати топката в мрежата на Руи Силва, но голът бе отменен заради засада. 

Секунди преди последния съдийски сигнал резултатът все пак стана 2:0. Феран Торес се измъкна зад съперниците и стреля прекрасно от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл. 

Това е трета поредна загуба за тима на Гранада, който все пак остава 6-и с 20 точки. Същият точков актив има и Валенсия, който е с една позиция по-надолу в таблицата.