Ръководството на Валенсия обяви, че след края на настоящия сезон, стадионът на клуба – „Местая” ще може да бъде наеман за провеждането на сватби, кръщенета, бизнес срещи и различни видове забавления.

Според информацията посместена в Las Provincias, стойността на наема за този вид дейности ще бъде две хиляди евро и нагоре. При това, не е изключена възможността, ако някой от родителите например пожелае кръстник на детето им да бъде футболист на Валенсия, това да се случи.

„Ще видим как ще бъде организирано. Ще можем да продължим с тази дейност, но само ако това не бъде в ущърб на клуба и играчите. Във времената на финансова криза трябва да се сплотим и да си помагаме един на друг. Ако футболист може да помогне на своя клуб, като заработи допълнително средства, защо не?” – заяви Фернандо Мориентес.

Според информацията в испанското издание икономическото положение на Валенсия не е никак розово. Текущите дългове на клуба са в размер на 15 милиона евро, а „летящите мишки” планират да построят нов стадион за още 14 милиона. Това е причината маркетинг отделът на Валенсия да се опита да спечели средства от подобни инициативи.

Валенсия не е първият клуб, който решава да подходи по този начин. Това вече се случва на стадионите на Реал Мадрид и Барселона, които са отдавали под наем стадионите си за провеждането на различни видове игри. Т.е. ако някой пожелае, може да поиграе футбол с приятели на „Камп Ноу”, но срещу сумата от 40 хиляди евро.