Бившият спортен директор на Барселона Андони Субисарета определи като една от най-големите загуби в своя живот това, че вече не поддържа приятелски взаимоотношения с Хосеп Гуардиола.

„Със сигурност то е едно от тези неща, които в най-малка степен бих могъл да обясня. В никой друг случай не са толкова смесени личното и професионалното. Трудно е да се очертаят отношенията ни и ефектът им. Аз дойдох на поста през 2010 г., след като Гуардиола и Росей го бяха решили. Една от целите ми беше да направя така, че Пеп да остане. Признавам като една от загубите ми, може би най-голямата, това, че Пеп не остана в Барса. Решението бе негово, но в личен план ми останаха рани“, коментира Субисарета.

„Истината е, че откакто напусна не сме разговаряли. Не е имало никакъв повод да говорим. Много ме боли да го кажа. Понякога животът отдалечава от големи приятели, защото тогава, когато имаш голямо желание да изградиш мостове, това не изглежда толкова просто“, добави бившият спортен директор на Барселона.

„За човек с характера на Пеп е очевидно, че мистиката на английския футбол го е очаровала. Аз винаги съм се винил, че не играх в Англия. Преди дни Клоп му обърна внимание за някои английски особености“, каза още Андони Субисарета.

 

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS