Звездата на Барселона Луис Суарес се превърна в герой на детска книжка в Англия. Уругваецът е изобразен като вампир в произведението на Питър Барън.

Суарес е част от чудовищното семейство в книгата на британския писател.

Нападателят на три пъти се замеси в ухапване на футболисти. Негови жертви станаха Отман Бакал, Бранислав Иванович и Джорджо Киелини.

Суарес бе наказан с отнемане на права в рамките на седем мача през 2010 година, след като телевизионните репортажи доказаха, че той е ухапал съвсем умишлено халфа на ПСВ Айндховен - Отман Бакал. По това време нападателят имаше и условно наказание от един мач. Инцидентът пък му лепна звучен прякор - "Канибалът от Аякс".

Три години по-късно, през 2013, Суарес вече играеше в Ливърпул. Той беше наказан за десет мача от английското първенство, след като ухапа защитника Бранислав Иванович от Челси. Това беше едно от най-суровите наказания в историята на Висшата лига за провинение на терена.

 Луис Суарес прояви „канибалския“ си нрав и по време на Световното първенство в Бразилия през миналата година. През второто полувреме на мача с Италия Суарес ухапа по рамото италианския защитник Киелини.

Любопитното е, че при всички инциденти играчът не е бил забелязван от длъжностните лица на терена, а едва след това се доказва вината му – чрез видеозаписи.